reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
Här kan vem som helst ställa en fråga, komma med konstruktiv kritik eller helt enkelt bara ösa beröm över föreningens slit. Var ödmjuk i dina formuleringar...
 
 
 
forum_public_activity_icon 
Diskussionsinlägg  (senaste visas överst)
 
tlBesök KEAB 1/9, Påverka MUST CARRY
tr
pixel

Öppet hus KEAB 1/9

I dagarna har Kungälv Energi inbjudit till öppet hus i sina lokaler.Föreningen har aktivt bidragit till att få ut inbjudan genom ett utskick i våra brevlådor.

Vi har fått indikering på att de fria kanalerna endast kommer att erbjudas tillsammans med paket inkluderande betalkanaler.Tidigare hävdade man att det ska gå att erhålla de fria kanalerna, dvs SVT 1,SVT 2,kunskaps kanalen, SVT 24 och TV4 utan att behöva abonnera på ytterligare kanaler som normalt har ett annat pris för att bli tillgängliga.

Varbergenergi har ett nät som byggts och drivs på ett liknande sätt som vårt och distributören av TV är den samma som är aktuell för vår del.I Varberg kan man välja ett paket som endast innehåller de fria kanalerna. Detta kommer inte att erbjudas oss, så som det ser ut i skrivande stund.Det har uttryckts att man inte har indikering på att behovet skulle finnas, vilket vi upprepade gånger försökt framhålla.

Frågan är: Varför får vi inget erbjudande som endast innehåller de fria kanalerna?

Om du har möjlighet vore det en stor hjälp för oss alla om du kunde ta en stund att besöka KEAB och där ställa frågan hur det går med utbudet av de fria kanalerna i "fibern". Det skulle kunna visa på att det trots allt är en valmöjlighet som efterfrågas.

Styrelsen

                                                                      
Jonas Hildesson - Tisdag 28 Aug 2007
pixel
blbr
tlBredbandstv
tr
pixel 

Till ALLA bredbandsägare som väntar på TV genom bredbandet....

RostNet 2007-06-20

 

Nytt om TV i nätet

 

 

 

 

Skrivet av Stefan Andréasson   

2007-06-05

Äntligen börjar det se ut som om alla pusselbitarna med TV i nätet faller på plats!  Om allt går enligt planerna så kommer testsändningar igång under sommaren och full drift i augusti/september. Testperioden är för att reda ut eventuelle problem med inställningar i vårt nät. Kanalutbudet finns hos TV-leverantören SPA på http://www.spa.se/ . Titta under "Bredbands TV"

Förutom att signalerna skall finnas i nätet behöver även TV-boxar köpas in för att det skall gå att titta på TV via fibernätet. Dessa är för tillfället en bristvara och vi behöver en fingervisning om hur många boxar vi skall be vår leverantör köpa in. För att få en uppfattning om hur många boxar som behövs har vi lagt upp en enkät på denna sidan. Om du planerar att köpa en box för TV så delta gärna i enkäten. Denna är inte bindande varken för dig eller någon annan utan bara för att få en uppfattning om hur många TV-boxar TV-leverantören måste beställa hem till start.

Senast uppdaterad ( 2007-06-05 )

 

Vi har varit i kontakt med både BIK (Stefan Andreasson) samt KEAB som sköter själva förhandlingarna. Båda är i dagsläget hoppfulla......

 

För att ger Er lite mer info.......

 • Det är KEAB som håller i förhandlingar med GothNet. (För att snabba upp starten kommer GothNet till en början att hämta signalerna/kanalerna från Varberg där man har TV sedan 1 år tillbaka.)
 • De räknar med att ha sändningar igång i vårt nät under sommaren som test för att trimma inställningarna i nätet.
 • Till hösten innan nedsläckningen av det analoga tv systemet så skall testerna vara klara till förfogande för alla.
 • För att kunna ha tv i nätet krävs en box per TV/Video. (Denna skall vara av en godkänd modell för TV-sändningar enligt "Basbox-miljön", mer information om denna finns på www.bikef.se.)
 • Det behövs en box för varje tv apparat/video/mm man har.
 • Det går INTE att ta emot TV direkt i en PC/Mediaspelare utan det måste ske via en TV-box.
 • Boxen kostar ca 1.300:-kr och det är den som har TV-abonnemanget hos Radiotjänst som köper denna. Mer om var och när samt pris m.m ang. detta kommer längre fram på http://www.bikef.se/. Gå in och kryssa för enkäten om boxar om intresse finns.
 • Titta på http://www.spa.se/ så ser man utbudet som finns idag.
 • Det finns för närvarande 4 st olika tv paket. Man tror att man även kan fixa ett 5.e paket som i så fall kommer att innehålla Canal Digitals filmkanaler. Mer om detta när mer info kommer.
 • Det förs även förhandling om hur vi skall hantera "Must Carry" dvs SVT1, SVT2, Barn/kunskapskanalen, TV4 i ett paket. Det finns kostnader för att skicka ut dessa i nätet som måste täckas. Mer om detta kommer också längre fram på BIK's hemsida.
 • Priserna finns också på http://www.spa.se/ 's hemsida. Detta är totalpriset. Inga ytterligare kostnader tillkommer, förutom för "Must Carry". (Inga kort avgifter m.m)
 • Det förs även diskution om kostnad om man vill ha tv signalerna på mer än en tv apparat. Ev. kan det komma en låg licence kostnad för resp. tv apparat utöver den första. (Dock behövs det 1 st box för varje tv apparat)

 

Vi vill med detta brev ge Er en första information.

Följ det fortsatta informations utbudet på:

http://www.bikef.se/

(Är Ni intresserade så kryssa i enkäten ang. boxar)

 

I dagsläget tycker VI ovan ser mycket bra ut. Bra utbud samt bra konkurrens kraftigt pris.

NU TAR ROSTNET'S STYRELSE SEMESTER/SOMMAR och Önskar ER alla

EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR !!!!!   

 
Jonas Hildesson - Onsdag 20 Jun 2007
pixel
blbr
tlStörningar i internet uppkoppling
tr
pixel

 

Jag har fått ytterligare uppgift på att störningar förekommer när man ska använda sig av nätet. Eftersom störningarna ej uppträder konsekvent utan kommer och går, behöver det inte vara den egna utrustningen som spökar.

Störningarna visar sig i form av att det tar tid innan hemsidan laddas eller att man blir "utslängd" pga timeout.

KEAB har blivit informerad men behöver fler uppgifter om när det inträffar.

De som upplever att uppkopplingen inte fungerar som den borde ombeds att anteckna vid vilka tidpunkter det inträffar.

Ni kan skicka uppgifter på störningar till mig, så ska jag se till att föra det vidare till KEAB för utredning

Skicka till jtun@telia.com eller jtunster@gmail.com.

JonasT

 

 
Jonas Tunstad - Fredag 27 Okt 2006
pixel
blbr
tlTack
tr
pixel Mr-Fibersvets vill tacka för att vi fått er order att svetsa hos erGlad
 
Rolf Hurtig - Lördag 20 Maj 2006
pixel
blbr
 
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar65
Avtal65
Inblåst fiber 65
Fastigheter73

 
Rostnet
 
Färdigställd100%
Medlemmar89% (65)
pixel
bl pixelbr