reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida

2006-12-20 Färdigsvetsat och igång!

Nu har Comeva svetsat klart i alla hem. Noderna är byggda, anslutna och startade. Alla som valt att ha internetabonnemang skall nu kunna se två lampor lysa mitt på tjänstefördelaren (en för att spänningen är påslagen, en för kontakt med noden).

Det som återstår att göra när det gäller själva nätet är att plöja sista delen av stamledningen i vinter när tjälen bär en traktorgrävare. Det gör vi för att få full kapacitet i nätet. 

2006-12-18 Inkopplade på stamledningen

Idag kopplades Nod 2 (Trädal 1 & 2) och Nod 3 (Klockarebolet 1 & 2) in på stamledningen. När Kungälv Energi har konstaterat att själva noderna fungerar, börjar de koppla in abonnenterna. 

2006-12-13 Nod 2 och 3 (Trädal och Tega)

Svetsningen i nätet för Nod 2 (Trädal) är planerad att göras klart i denna veckan. Svetsning i hemmen görs 18-20 december. Svetsarna behöver då tillträde till resp. hus. Jörgen Backersgård sköter tidbokningen. I hemmet skall konsolen vara monterad och det skall gå tub ända in i konsolen, så att fibern skyddas hela vägen.

Uppstarten av Nod 3 (Tega) är utlovad till vecka 51. Vi väntar på att KEAB skall ansluta Nod 3 (och samtidigt Nod 2) till stamledningen. Detta sker i början/mitten av nästa vecka. Resten är klart.

2006-12-05 Svetsning

Nu är alla fastigheter i Tega färdigsvetsade. Beräknad aktivering & igångkörning blir någon gång under vecka 50. Mer information kommer.  

Trädal kommer att börjas svetsas imorgon (2006-12-06). Svetsning i hemmen i Trädal och Väst sker preliminärt  onsdag - fredag i vecka 50.

2006-11-22 Nod 3 svetsad

Comeva har svetsat klar noden i Klockarebolet. De fortsätter med skåpen för att sedan svetsa i hemmen i vecka 48. Svetsaren ringer och avtalar tid med var och en. 

All blåsning klar, nästan...

Elwing hann knappt dra upp plogen ur marken i Trädal förrän Bynet kom och blåste i fiber. Nu har alltså hela föreningen fiber förutom J-O Karlsson som jag nämner här nedan. Dessutom så finns nån enstaka som tänker bygga huset innan de drar in fibern...ganska klokt.

Att Elwing och alla andra som jobbat med slangar & tuber gjort ett väldigt bra jobb insåg man när Bynet kunde blåsa alla fiber utan några som helst problem. Nu återstår "bara" all svetsning i noder, skåp och fastigheter. Under tiden Comeva svetsar så ska vi bygga NOD2 och NOD3. Enligt planen ska allting vara klart v.49

All plöjning klar, nästan...

Nu har vi plöjt färdigt i Trädal, nästan. Det som återstår är att plöja till J-O Karlsson i Tuvorna. Dessutom så ska vi plöja stamledningen från Tega till Sparrås. Men detta kan vi inte göra förrän tjälen har gått ner en bit i marken, det är alldeles för blött just nu. Vi vill passa på att tacka alla inblandade för ett fantastiskt arbete. Det gick (nästan) enligt planerna, trots allt regn regn regn. HÄRLIGT !! Tack Elwing och Anders för ett gediget arbete, ni är grymma!

NOD1 uppkopplad 16/11

Nu har vi driftsatt NOD1 i Vena. En härlig milstolpe i vår förening. Uppkopplade är fastigheterna i omr. SYD, Vena Berg och Vena By. (förutom 3 fastigheter längst upp i Vena By som ska kopplas mot NOD2 i Trädal som driftsätts senare) Ingen inloggning krävs som vissa kanske är vana med - det är "bara" att dra en nätverkskabel från CPS'en till datorns nätverkskort. Alternativet är att använda en router. Mer om routrar och annan teknik kan vi väl diskutera i vårt forum - Titta under "Länkar" i menyn. (allegra.se)

NOD-bygge klart i Vena By 10/11

Nu har vi byggt färdigt NOD1 i Vena By. Det var lättare än vad vi trodde och vi hoppas att vi har gjort rätt. Men det visar sig snart...

Vi tog lite bilder som ni kan titta på om ni är intresserade. Du hittar dom, som vanligt, i menyn till vänster under "Bilder"  mvh /Jocke

Fiberblåsning Tega - 1/11

Nu har alla fastigheter i Tega fått sin fiber inblåst i. Allt löpte på utan några som helst problem.

Lite bilder - 1/11

När svetsaren var hemma och svetsade hos mig så tog jag en massa foton. Tyvärr hann min son mixtra med kameran innan jag förde över bilderna till PC'n - och alla bilderna försvann! Men jag tog några bilder efteråt - du hittar dom i menyn till vänster under "Bilder"   mvh /Jocke

Projektuppdatering 30/10!  

Idag, måndag, börjar vi att gräva i Trädal - den sista etappen - om man nu bortser från det faktum att det faktiskt återstår att gräva stamledningen från Tega fram till Sparrås.

Tyvärr ser det inte ut som vädergudarna är på vår sida. Vi håller tummarna att det inte blir FÖR blött och kallt för Elwing & Co som ska plöja ner våra slangar och tuber. Arbetet beräknas ta två veckor - enligt planen, men om vädret blir riktigt dåligt kan det ta längre tid.

På onsdag beräknar vi att påbörja blåsning till fastigheterna i Tega.

Parallellt med detta pågår svetsning i skåp och i fastigheterna. Tyvärr har vi pga sjukdom tvingats till ett ofrivilligt uppehåll, men vi hoppas hinna färdigt enligt tidsplan i alla fall.

Information om byggprojektet

Nu finns ett informationsbrev om det kommande arbetet med nätet och vad var och en behöver göra för att vi skall kunna bli klara i tid. Hjälp gärna till att sprida informationen till dina grannar! Brevet kommer även att skickas med posten.

Projektuppdatering 9/10!  

Stort tack till er som kom ut och grävde i helgen i Tega(radhus). Resultatet blev att 11 hushåll väntar på att Comeva kommer tar med er tub och tar med sig den till skåp/Nod.

Mer arbete kommer att ske under måndag och tisdag för att ytterligare förenkla för entrepenören. Ni som känner er manade och vill vara med att bestämma "lite" om hur det skall se ut utanför just dig bör visa intresse och komma ut. Ju mer vi gör själva desto snabbare kommer vi bli klara........

Har ni funderingar och frågor ??  Gå in på http://www.allegra.se/ och registrera er därefter välj det forum som passar bäst och ställ er fråga.

Detta forum kommer endast att vara till för medlemmar i VästraYtterbyNätet.

Projektuppdatering 6/10!

Grävningen går framåt i Tega. I helgen kommer man att förbereda inför nästa veckas grävning. Allt för att underlätta för entrepenören och på så sätt snabba på arbetet.

Svetsningen går också undan. Nästan alla skåp är svetsade i Omr. Vena By samt Vena Berg. Nästa vecka svetsas det enbart måndag och tisdag, då färdigställs Vena och sen är det NOD1 eller Omr. SYD som gäller. Helgen vecka 42 är det planerat att bygga färdigt NOD1 dvs montera in den aktiva utrustningen. Sen saknas det bara elektricitet i noden, men det är på gång det också. Inkopplingen är beställd.

Projektuppdatering 4/10!

Idag börjar vi att gräva i Tega! Det blev spikat igår på mötet. Snabba ryck!!

Projektuppdatering 3/10!

Plöjningen i omr. Väst blev klar i lördags. Härlig insats alla som var med!! Imorgon onsdag (4/10) börjar vi att svetsa i NOD1 i Vena By. Därefter tar vi skåpen och succesivt betar vi även av fastigheterna. Alla ni som fått fiber inblåst i tuben får se till att ha tuben indragen i huset och dessutom ge utrymme för svetsaren att utföra sitt jobb. Vi ska fråga svetsaren hur han vill ha det när han kommer hem till oss. Vi återkommer snarast...!

Projektmöte ikväll 20:30. Protokollet "Projektmöten" finns uppdaterat på onsdag fm. under "Byggdokument" i menyn till vänster.

Projektuppdatering 26/9!

Plöjningen till Tega är klar. De 10 första Energihusen är anslutna samt matningen som sen ska vidare till NOD3. Samtliga fastigheter i Vena By, Kuröd och Område SYD har nu fått fiber inblåst. Förhoppningsvis kan vi komma igång med svetsning nästa vecka. Mer information om detta senare. Imorgon onsdag drar vi vidare till Område VÄST. Till Dig som känner sig berörd - MYCKET BRA JOBBAT !!!

Projektuppdatering 18/9!

Vena By har plöjt färdigt. Samtliga vägundergångar är klara. Blåsning av fiber sker vecka 39. Då tar man även det som återstår i Omr. SYD nu när vi kommer under vägen.

Men trots ett intensivt och väl utfört arbete hann vi aldrig över till Omr. VÄST som vi hade hoppats på. Det får vi ta v.39 när vi börjar plöja nästa omgång. Då är målet att hinna få fram en anslutning till Tega, ansluta Omr VÄST samt att placera ut NOD2 i Trädal. Trädals tur blir därför under v.44, då målet blir att avsluta "projekt plöjning".

Parallella aktiviteter blir som sagt att blåsa fiber, förhoppningsvis inleda svetsningen i och runt Vena By där ju NOD1 är placerad. Samtidigt hoppas vi att Tega ska komma igång med sin grävning. I dagsläget pågår snack med lite olika entrepenörer.

Projektuppdatering 25/8!

Område SYD har plöjt/grävt färdigt sånär som på ett par anslutningar. Fiber är iblåst på de ställen det går att blåsa. Det saknas även ett par vägövergångar innan det blir helt klart.

Vena Berg är helt klara. All fiber är iblåst. Nästa steg är att börja svetsa fibern i skåpen, men detta gör vi inte själva - vi anlitar ett proffs. Upphandling pågår.

Nästa etapp i plöjningsarbetet startar på måndag (28:e). Berörd personal samlas i Vena By mellan stallet och Sunes ladugård. Det kommer att bli en intensiv 2-veckorsperiod där vi troligen kommer att jobba c:a 60-70 timmar/vecka. Vi ska nämligen försöka jobba in en vecka, dvs 3 veckor på 2 veckor...ja, ni fattar säkert.

Under denna etapp berörs anslutning till stamledning för NOD1 i Vena By. Vi drar en slang till TEGA för att kunna mata NOD3. Vi kommer att ansluta alla medlemmar i Vena By samt Kuröd. Vi går sen över till Område VÄST för att ansluta de medlemmar som bor där.

Nästa etapp börjar v.39 och då återstår, enligt planerna, Område Trädal. Vi tror att det kommer att kräva 5-7 arbetsdagar i Trädal så även då kan det bli ett intensivt arbete för att hinna klart.

Projektuppdatering 7/8 !

Nu har det gått en månad sen vi startade och så här ligger vi till:

Område SYD har grävt färdigt sånär som på ett par anslutningar. Men det är på egen tomt så där är det nog spade som gäller. Förutom att man inte kom ända fram till Sparrås med stamledningen så gick allt enligt plan. Stamledningen till Sparrås grävs ner om c:a 3 veckor.

I Område Vena Berg är vi inne i slutskedet. Det återstår återfyllning av schakt samt en (1) vägövergång i samband med anslutning till en fastighet i Dalen. Allting blir klart denna veckan. Här har vi även hunnit blåsa hela stammen (den som går mellan alla skåp) samt in till två fastigheter. Resten blåses troligen nästa vecka, dvs v.33

Nu tar grävandet paus och projektet återgår till planeringsstadiet igen. Den 28 augusti kör vi igång igen och då berörs färdigställande av stammen till Sparrås samt att plöja allt i Område Vena By. Där omfattas även NOD1 som ska stå ungefär vid stallet.  

Projektstart måndag 10/7 !  

På måndag startar vi på fullt allvar.

Längst söderut kör Område SYD igång med stamledningen och går norrut mot Sparrås. På vägen dit passar man även på att gräva ner slangar och tuber som ska tillhöra området. Frågor om detta ställs till Ingemar Thorsson som är områdesansvarig för SYD. Frågor gällande stamledningen ställs till Jan Eliasson.

På måndag startar även grävarbetet i Vena Berg. Har man frågor om det så kontaktar man Ingvar Olsson, områdesansvarig.

Ny styrelse vald på föreningsstämman.

En ny styrelse tillträdde direkt efter stämman den 16/5. Vår nye ordförande heter Jörgen Backersgård och bor i Backer. Mer information om stämman finner du i protokollet som publicerats under "Information" i menyn till vänster.

På stämman passade vi även på att organisera oss. En projektledning bildades och områdesansvariga utsågs. Se mer om detta under "Information".

Presentationen som visades på stämman finns även den under "Information" i menyn. Den finns tillgänglig som en PDF-fil och PDF:er läses av Acrobat Reader. Detta program kan laddas ner gratis från http://www.adobe.se/

 
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar96
Avtal 100
Inblåst fiber 94
Fastigheter 101

 
Område Syd
 
Färdigställd 98%
Medlemmar 100% (16)

 
Område Väst
 
Färdigställd100%
Medlemmar100% (8)

 
Tega
 
Färdigställd100%
Medlemmar88% (30)

 
Trädal
 
Färdigställd100%
Medlemmar100% (17)

 
Vena Berg
 
Färdigställd100%
Medlemmar 100% (11)

 
Vena By
 
Färdigställd97%
Medlemmar100% (14)

 
X-medlemmar
 
Färdigställd12%
Medlemmar0% (0)
pixel
blpixelbr