reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
Här kan vem som helst ställa en fråga, komma med konstruktiv kritik eller helt enkelt bara ösa beröm över föreningens slit. Var ödmjuk i dina formuleringar...
 
 
 
forum_public_activity_icon 
Diskussionsinlägg  (senaste visas överst)
 
tlGrävandet nästan slut i Vena Berg...
tr
pixel

Nu är semestern slut för min del. Den har varit fylld av grävning för det mesta, och allt runt omkring som grävningen innebär. Men en vecka rymde jag med familjen till Dalarna för att vila lite. Man får inte glömma dom där hemma.

Ni har väl hört att det ha myntats ett uttryck i Kungälv: Fiber-änkor !! Min sambo har varit en äkta fiber-änka i sommar och det är ju inte slut än... Finns risk att hon blir fiber-änka i höst oxå !!

Vi närmar oss slutet på vårt grävprojekt. Det tog längre tid än väntat men säg det projekt som blir avslutat i tid. Vi har nästan grävt allting, nu återstår återfyllning och blåsning av fiber till de som inte fått ännu.

På de sträckor som vi redan blåst fiber på gick det som smort. Inga problem med blåsningen betyder alltså att vi som arbetat med att få ner slang/tub har gjort ett fenomenalt arbete. En STOR eloge till alla som känner sig berörda i Vena Berg. Sen får vi inte glömma vår tappre grävmaskinist - Stefan Hilmersson - han är grym !

 Vid pennan / Joakim Alrikson, en blåst kille i Vena Berg.

 
Måndag 7 Aug 2006
pixel
bl br
tlGrävning i Vena Berg
tr
pixel

Hej,

Sedan den 10:e Juli har vi grävt i Vena Berg. Vi började vid Harry på Skrämmen och har tagit oss upp genom skogen och bergen ända upp till Dalen. Där gick vi ut efter vägen och idag gjorde vi vår första vägövergång. Skåp nummer två sattes ner och sedan bar det iväg över Långemossen.

Idag tisdag lägger vi ner sista biten slang från den första rullen. Det betyder alltså 1000 m (minus några extra meter som vi rullade ut vid de två skåpen.) Vi har haft en oerhörd tur med vädret då markerna vi hittills har passerat har varit torra och fina. Normalt sett är riktigt blöta områden. Det var nästan torrt i Långemossen vilket säger en del.

Alla som har jobbat med grävningen hittills har gjort ett jättejobb och Stefan Hilmersson som gräver är kanonbra. Det enda negativa är att det går lite för fort fram och det är ju positivt !! Ingvar Olsson, som är områdesansvarig, hinner knappt med i svängarna och tidsplanen har spruckit flera gånger - fast åt rätt håll, så att säga. Det är ju en hel del träd och buskage att röja innan man kan gå fram med en grävmaskin och där har det kört ihop sig ibland. Men hittills har grävmaskinen inte stått stilla mer än vid frukost & lunch.

Håller vädret i sig ska vi enligt plan ha grävt färdigt nästa vecka dvs v.30

Vid pennan...

/ Joakim Alrikson, Projektledning samt boende i Vena Berg

 
Joakim Alrikson - Tisdag 18 Jul 2006
pixel
blbr
tlNyinflyttad
tr
pixel

Hej!
Lotta heter jag och flyttar i september in i Västra Trädal 110 (det första röda huset på vänster sida). Jag har pratat med ordförande-Jörgen idag och kommer att skriva på och vara med för att få bredband även hem till mig.

Jag är imponerad av arbetet som läggs ned och väldigt glad att jag hann få vara med. Hör gärna av er om det är något jag kan bidra med.

Vi ses
~*~
Lotta Björkman
073-902 1560

 
Fredag 14 Jul 2006
pixel
blbr
tlNu är vi igång!!!!
tr
pixel

Hej!

Nu har vi börjat plöja ned slangar för stamledning och fastigheter i område syd.       Vi startade kl 7  med att lasta slangvindor på specialkärra som vi lånar av Kareby och vi tiotiden började plöjningen efter att vi skarvat stamledning och grävt oss förbi el och teleledningar för hand. Det var ganska hårt i marken efter all torka men när vi kom över på andra sidan Harestadsvägen blev det mjukare och det rullade på mycket bra. Vi plöjde ungefär 650 meter och det var bra sa Anders ( Elving Mattssons medhjälpare ). Dom brukar köra ca 500 m per dag. Vi hoppas på gott väder och god fart på plogen även i fortsättningen.  Allt skedde under säker ledning utav områdesansvarig Ingemar Thorsson.

Jan Eliasson / projekledingen

 
Jan Eliasson - Måndag 10 Jul 2006
pixel
blbr
tlAvändning av befintliga rör Tega
tr
pixel

Har haft hjälp av Bynet för att testa de befintliga rören i Tega och konstaterar att det kommer att bli svårt att dra tuberna brevid befintlig kabel.

Vi kommer att bli tvugna att köpa ny antenn kabel att dra tillsammans med fibern med hjälp av den befintliga kabeln.

Detta gäller förhoppningsvis bara dragningarna mellan huskropparna & inte när husen ligger i grupp..  men det återstår att se.

Jag kommer att samla ihop en grupp som skall göra mer ingående tester. Jag kommer börja med Hus 43 för detta. Det jag vill göra är att ta loss befintlig kabel och se att den löper bra i rören ..  om det gör detta så skall det gå att använda den som drag hjälp.

Mvh Kristian Ek

 
KristianEk - Söndag 23 Apr 2006
pixel
blbr
tlHåller med...
tr
pixel

Vi i styrelsen ser oxå fram emot att få sätta spaden i jorden. Vi har grävt bland medlemsansökningar, stadgar, protokoll, avtal, reverser, kartor m.m i ett år nu och är ganska trötta på det. Det är nu det roliga börjar. Bara vintern kan släppa sitt järngrepp...!!

Hälsningar Jocke

(Joakim Alrikson, Styrelseledamot & Webbmaster) 

 
Torsdag 23 Mar 2006
pixel
bl br
tlHej, ville bara passa på och vara först...
tr
pixel

Skall bli roligt att komma igång med grävarbetet!

 Daniel Heed, skålpundet

 

 
Torsdag 16 Mar 2006
pixel
bl br
 
tlpixel tr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar96
Avtal100
Inblåst fiber94
Fastigheter101

 
Område Syd
 
Färdigställd98%
Medlemmar100% (16)

 
Område Väst
 
Färdigställd100%
Medlemmar100% (8)

 
Tega
 
Färdigställd100%
Medlemmar88% (30)

 
Trädal
 
Färdigställd100%
Medlemmar100% (17)

 
Vena Berg
 
Färdigställd100%
Medlemmar100% (11)

 
Vena By
 
Färdigställd97%
Medlemmar100% (14)

 
X-medlemmar
 
Färdigställd12%
Medlemmar0% (0)
pixel
blpixelbr