k-net  k-reg3bikreg2
panorama
 
printable Utskriftsvänlig sida
tl
pixel
tr
pixel
 
 
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 3paged_nextSistapaged_last
tlAvbrott Internet och IPtelefoni
tr
pixel

2010-05-17 01:25 - 05:00

Vår Internetleverantör har aviserat ett avbrott som gör att Internet- och IPtelefonisignalen inte kommer fram.

 
rapporterat utav Tore Svensson - Måndag 17 Maj 2010
pixel
blbr
tlFelet avhjälpt
tr
pixelFelet har blivit tillrättat. Internetförbindelsen skall fungera som vanligt nu.
 
rapporterat utav Tore Svensson - Torsdag 25 Mar 2010
pixel
blbr
tlAvbrott i inkommande Internettjänst
tr
pixelVår leverantör har ett avbrott i inkommande Internettjänst till Kungälv. Avbrottet skedde 11:05 och beräknas vara åtgärdat kl 17:00.
 
rapporterat utav Tore Svensson - Torsdag 25 Mar 2010
pixel
blbr
tlHögersidan uppstyrd
tr
pixel

Asch, när jag lade till övervakningssidorna så förbättrade jag den interna hanteringen utav datainsamlingen. I den processen lyckades jag tydligen sabotera informationen på högersidan så den alltid visade den minst intressanta utav de två insamlade nyheterna ifrån vardera föreningarna.

Hursomhelst, skall vara fixat nu...

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 18 Jan 2009
pixel
bl br
tlÖvervakningssidor tillagda (RSS-kapabla)
tr
pixel

För att göra det möjligt att RSS-övervaka de nyheter eller forumsinlägg som samlas in och visas i högermenyn, så har jag lagt till två nya sidor i vänstermenyn. De nya sidorna visar dessutom upp en unset digrare lista över föreningarnas skriverier. Det är enbart rubrikerna som samlas in.

För att göra övervakningen komplett så har jag också lagt till denna webbplatsen (K-Reg) till det som övervakas (den övervakar alltså sig själv). Det gör att om man håller koll på Föreningsnytt och/eller Föreningsforum antingen genom att besöka denna webbplatsen eller genom att nyttja en RSS-läsare (aktivt bokmärke) för att prenumerera på någon utav övervakningssidorna så kommer man att ha full koll på läget!

Kolla gärna de nya sidorna:

I webbläsarens adressfält visas symbolen aktivt-bokmärke när man har möjlighet att lägga ett aktivt bokmärke till (eller RSS-övervaka) den aktuella sidan. Jag förutsätter då att ni använder en modern och uppdaterad webbläsare.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 14 Dec 2008
pixel
blbr
tlKEABs nyheter automatövervakas nu
tr
pixel

Tack vare att KEAB nu bytt hemsida så kunde jag fixa till en automatisk avkänning utav de nyheter de lägger upp där. Deras senaste nyhet sorteras in och visas i den lilla informationsrutan till höger (under rubriken Föreningsnytt) tillsammans med allt annat som rör vårt käcka bredband.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Fredag 24 Okt 2008
pixel
blbr
tlPust...
tr
pixel

Nu verkar det som om alla berörda webbplatser skall vara i ordning igen. Några få domänflyttar är inte riktigt i hamn ännu (meddelanden har skickats ut om detta), men det beror mest på att de berörda servrarna ute på internet inte har hunnit uppdatera sin uppfattning utav läget.

Imorgon borde domänflyttarna ha hunnit bli registrerade utav alla inblandade servrar.

Jag är ledsen för eventuellt besvär, men hoppas att alla istället gläds över att det återigen har tagits ett steg till det bättre. Driften och ansvaret för hela systemet har nu överflyttats till Kungälv Energi AB. Ingenting utav detta ligger kvar på min personliga server och det känns mycket bra, men självfallet kommer jag att hjälpa till med underhållet när så behövs.

Carpe diem!

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Måndag 3 Mar 2008
pixel
blbr
tlK-Reg nere under Söndagen!!
tr
pixel

VIKTIGT! 

I morgon kommer jag och Tore Svensson (KEAB) att flytta ut K-Reg och alla föreningarnas hemsidor ifrån min personliga dator över till en sprillans ny och väldigt kapabel server som så klart ägs utav KEAB. Den nya servern kommer att hamna i ett skyddat delnät innanför en en strikt hårdvarubrandvägg. Detta tillsammans med den nya serverns uppdaterade och i sig väldigt säkra Linuxsystem gör att vi alla kan sova gott om nätterna (jag utgår så klart ifrån att alla alltid har fibernätet i tankarna Wink).

Detta innebär dock att K-Reg inte kommer att vara att räkna med under morgondagen och framförallt att ni kommer att få styra om era nätbläddrare till en ny adress! (fungerar så klart inte än, men den blir: reg.kungalv.net)

Nu skall jag se över vad som behöver flyttas och vilka förändringar denna uppdelning innebär för dels min egen webbserver och databasmiljö och dels vad som skall flyttas över och göras i den nya servern.

    Ha en trevlig helg!    /Claes

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Lördag 1 Mar 2008
pixel
blbr
tlTekniker samt saknad anslutningsinformation
tr
pixel

Teknisk kontaktperson och/eller Teknikansvarig styrelsemedlem 

Nu är det tillagt så att föreningarna kan utpeka vilka som skall vara tekniska kontaktpersoner. De tekniska kontaktpersonerna kommer att vara de som K-Net i första hand tar kontakt med när något behöver åtgärdas i nätet. De kommer att dyka upp här på sidan Förenings-info.

Styrelseuppdraget Teknikansvarig har också blivit tillagt ifall någon förening har en sådan styrelseroll. Om det inte finns en utpekad teknik-kontakt, men det finns en styrelsemedlem med rollen som teknikansvarig så kommer denne automatiskt att bli kontaktad istället.

Anslutningsinfo saknas

En felövervakning har lagts till som indikerar när föreningen har anslutna fastigheter som saknar anslutningsinformation.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Fredag 12 Okt 2007
pixel
blbr
tlNamnbytet igen...
tr
pixel

Nu har jag ändrat lite utav texterna här och var. Detta får räcka tills efter semestern.

Jag hoppas alla får en skön semester!

   Mvh Claes
 

Klipper in ett officiellt uttalande ifrån Kungälv Energi: 

Kungälv Energi AB (KEAB) och Claes Löfqvist har tecknar ett avtal som innebär att nätdokumentationssystemet BIKREG är "framtidssäkrat". Genom detta avtal garanteras alla användare av BIKREG att systemet kommer att fortbestå och vidareutvecklas efter kommande behov och önskemål.

KEAB kommer att tillhandahålla systemet under varumärket K-Reg. Tills vidare hittar användarna K-Reg under samma sökväg som tidigare, http://www.bikreg.se/. Denna kommer senare att ändras, men hur och till vad är inte bestämt ännu. Vi återkommer med information om detta.

Avtalet har tillkommit i samförstånd mellan Claes Löfqvist, KEAB och BIK. Alla dessa parter, som tidigare varit involverade i BIKREG på ett eller annat sätt, tror att denna lösning är mycket positiv för användarna av systemet.

 

Kungälv 070711

Billy Karlsson
Kungälv Energi

 

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Torsdag 12 Jul 2007
pixel
blbr
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 3paged_next Sistapaged_last
pixel
bl
blbpixelbrb
br
 
tl pixeltr
pixel pixel
pixel
Föreningar27
Medlemmar3788
pixel
blpixelbr