k-net  k-reg3 bikreg2
panorama
 
printable Utskriftsvänlig sida
tl
pixel
tr
pixel
 
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 3paged_nextSistapaged_last
tl BikReg överlämnas till Kungälv Energi AB
tr
pixel

Något avtal med BIK blev aldrig färdigt och när jag nyligen såg att några föreningar lämnat BIK så stod det helt klart att jag måste tänka igenom hur registret skulle säkras.

Jag skapade detta under tiden vi arbetade med fiberarbetet i Kareby Bredband. Meningen var aldrig att det skulle bli så stort, men det stora behovet utav ett gemensamt verktyg gjorde att det till slut blev så här. Jag har under tre års tid tagit backup'er och servat detta systemet. Det har hela tiden legat på en maskin som ägs utav mig (en privatperson).

Jag vill absolut inte att mitt alster skall komma att användas i politiska finter. Det skapades för alla föreningarna och alla skall vara välkomna att nyttja det. Efter att ha tänkt igenom vilka alternativ som fanns så var det egentligen bara ett som kunde ses som praktisk hanterbart samt garantera ett neutralt agerande mot samtliga föreningar. Eftersom kommunägda Kungälv Energi äger stamnätet, nyttjar registret och dessutom har intresse utav att alla föreningarna finns med så är det rimligt att ansvaret med registret hanteras utav dem.

Jag tog kontakt med dem förra veckan och nu (onsdag) så skrev vi på ett avtal som ger dem rätt att överta registret och dess underhåll. Föreningarnas data kommer fortfarande att vara föreningarnas och KEAB kommer inte att ha befogenheter att se mer än det de behöver (precis som idag).

Registret kommer att döpas om till K-Reg inom kort och efter semestern kommer den faktiska flytten att genomföras så att registret och webbplatserna ligger på en server som KEAB äger. Adressen www.bikreg.se kommer att långsamt fasas ut, men vad den nya adressen blir är ännu inte bestämt.

Jag pratade med en del personer innan för att höra om det fanns några åsikter emot detta, men alla visade sig lovorda det! Och då gick jag faktiskt till folk som inte brukar hålla inne med kritik! Jag hoppas nu att även ni övriga kan känna er nöjda! Vad jag hör verkar registret bli en viktig komponent när TV skall driftsättas. Ett tips är att se över er nätdokumentation!

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 11 Jul 2007
pixel
blbr
tl Problemrapportering
tr
pixel

Det finns många föreningar som dras med olika former av problem om man kollar datat i BikReg. Det är t ex föreningar som har medlemmar utan att ha skriftliga avtal eller har fastigheter inkopplade utan att dessa är medlemmar.

Jag har lagt till hos de enskilda föreningarna så att dessa problem skall synliggöras i menyn när någon med tillräckliga rättigheter loggar in (om er förening har problem så kommer det att synas som en röd länk med texten Felaktigheter i vänstermenyn).

Alla rapporterade felaktigheter bör åtgärdas så fort som möjligt. De trasslar till vår trovärdighet gentemot varandra, BIK, K-Net och andra framtida (hoppas vi alla?) aktörer. De kan också innebära möjliga framtida juridiska problem för den enskilda föreningen ifall de inte åtgärdas.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 17 Jun 2007
pixel
bl br
tlGlömde en sak... angående BikRegs nya IP-nummer
tr
pixel

Jag glömde nämna att detta innebär att alla domäner som pekar mot BikReg-servern inte går att nå för tillfället. De jag känner till och har meddelat (att de måste peka om sina domäner) är:

  • www.karebybredband.se 
  • www.kilenet.se
  • www.vfef.se
  • www.kustband.se

Om alla ompekningar går som de ska så borde allting fungera senast imorgon kväll (det kan nämligen ta upp till ett dygn för domänompekningar att hinna bli uppdaterade i berörda dns-servrar runt om i världen).

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 7 Feb 2007
pixel
bl br
tl BikReg har bytt ip-nummer
tr
pixelTyvärr innebär det att alla ni föreningar som har egna domännamn och pekar ut den faktiska ip-adressen måste ändra till att peka mot: 80.73.48.72 (eller ännu bättre maskinens namn: www.bikreg.se)
 
BikReg-servern har varit placerad i ett äldre subnät och fungerat som om den stod utanför vårt fibernät. Genom denna ändringen så finns nu servern inom fibernätet och vi bör kunna nå den med 100 mbits/s (om inte genast så i alla fall snart).
 
PS: Jag har upptäckt att den lilla käcka HTML-editorn som används på vissa ställen på BikReg-sajterna inte längre fungerar i Internet Explorer. Jag har inte tid att kolla upp det just nu, men skall göra så inom kort. Om någon behöver funktionen NU, så ber jag er testa den säkrare och dessutom fria nätbläddraren: Firefox
 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 7 Feb 2007
pixel
bl br
tlWebbplatsrapporterna är igång igen
tr
pixel

För ett tag sedan separerade jag BikReg ifrån min personliga Slarti-domän. Under detta arbetet glömde jag att korrigera de script som har hand om webbplatsrapporterna och därför har det inte fungerat på ett tag. Jag hade inte tänkt på det alls förrän Fredrik Hildebrandsson påpekade det igår.

  Ha det gott!

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Tisdag 30 Jan 2007
pixel
blbr
tlÖdsmåls mosse / Skåra
tr
pixel

Hoppsan! Föreningen Ödsmåls mosse / Skåra hade inte satt sin domän till att direkt (via en DNS) peka mot BikReg-maskinen och resultatet har varit att man inte kunnat nå deras webbplats idag. Nu skall dock ett DNS-entry ligga upplagt och därför borde www.kustband.se fungera imorgon igen (det tar tid för alla DNS'er att uppdatera sig). 

Jag har tillfälligt tagit bort domänen ifrån BikReg vilket gör att ni nu åter kan nå föreningens sidor genom gå via förenings-sajter-sidan i vänstermenyn. Imorgon gör jag ett test och kollar om er domänpekning har trätt i funktion och i så fall fixar jag till så att allt kommer igång som det ska. Efter det kommer er domän att vara den enda fungerande vägen till er hemsida vilket är som sig bör (jag misstänker att domänen bara har fungerat lite halvbra hittills). Glad

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Fredag 29 Sep 2006
pixel
bl br
tl Hänvisning
tr
pixel

Jag har nu ordnat så att man skall få ett hänvisningsmeddelande när man använder de gamla bikreg-adresserna innehållande www.slarti.se. Detsamma gäller ifall man använder en adress som innehåller www.bikreg.se för de föreningar som har egna domäner.

Ni som är webbmastrar och har länkar pekandes mot bredbandsföreningar och/eller BikReg uppmanas att kolla upp era sådana länkar! Om ni ser någon annan webbplats som pekar felaktigt in mot våra webbplatser så kan ni gott skicka ett e-brev till dess webbmaster och be denne ändra länken.

Detta är bra för det underlättar för sökmotorerna att indexera våra webbplatser på ett korrekt sätt, vilket i sin tur gör det lättare för folk att hitta oss! 

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 27 Sep 2006
pixel
blbr
tlMeckat igen
tr
pixel
  • När man väljer att skapa en CSV-fil (Excel-importerbar) ifrån Fastighetslistan så följer numera kommentaren med.
  • Antalet fibrer i en kabel tillåts nu vara även 8, 12 och 16 vilket tydligen går att få Ericssonkablar med.
  • Val utav 30 Mbits/s tillagt

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 20 Sep 2006
pixel
bl br
tlSmåförbättringar
tr
pixel
  • Nu går att markera och avmarkera alla när man är på en "Hanterar Flera"-sida.
  • Några nya listor finns tillgängliga under "Områden & Listor"

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 3 Sep 2006
pixel
blbr
tlUtseendet
tr
pixelJag upplevde att det var lite förvirrande att ha en BikReg-sajt som hade ett utseende så likt de olika föreningarnas sajter. Därför har jag nu ändrat till detta utseendet istället. Förhoppningsvis ser man nu tydligare att man har lämnat föreningens egna hemsida när man når denna webbplatsen.
 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 16 Aug 2006
pixel
bl br
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 3paged_nextSistapaged_last
pixel
bl
blbpixelbrb
br
 
tl pixel tr
pixelpixel
pixel
Föreningar27
Medlemmar3790
pixel
blpixelbr