k-net  k-reg3bikreg2
panorama
 
printable Utskriftsvänlig sida
tl
pixel
tr
pixel
 
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 3paged_next_offSistapaged_last_off
tlForum
tr
pixel

Jag har lagt till ett forum här så att vi har en plats där vi kan ta upp sådant som berör alla föreningar. Ta inte upp era föreningsspecifika frågor här! Här passar bäst med åsikter om stamledningen, BIK, K-Net, IP-telefoni, Bredband i allmänhet, byNet osv...

Jag har också rättat ett fel som gjorde att BikReg-hjälpen inte kunde nås ifrån föreningssajter med egen domän.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 16 Aug 2006
pixel
blbr
tlLoopia
tr
pixel

Göran Wallgren fick ordning på KileNets domännamn dagen efter jag hade talat med honom. De har använt sig utav Loopia för att registrera sin adress och eftersom det verkar ha fungerat bra för dem så kanske det kan vara värt att nämna? Cool

Kolla gärna hur bra deras adress fungerar: www.kilenet.se 

Såg förresten (och fixade) att det saknades några bilder i bikreg-webbplatsernas publika forum efter den senaste stora omändringen jag behövde göra. Dessutom påpekade Göran att de automatgenererade pdf'erna ånyo inte fungerade som de skulle ifrån Internet Explorer. Denna gången kom jag på en bättre lösning så nu borde vi inte behöva ha mer krångel med det.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Tisdag 11 Jul 2006
pixel
blbr
tlAvbrott
tr
pixelTyvärr fick vi ett webbserver-avbrott idag mellan 13:22 och 16:59. Jag uppdaterade operativsystemet och efter omstarten ville inte maskinen gå igång igen. Det visade sig att en hårddiskkontroller hade gett upp. Först efter jag avlagt ett litet besök hos K-Net kunde jag få igång vår maskin igen.
 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Måndag 10 Jul 2006
pixel
blbr
tl Sidarkivet, kataloger och webbadresser
tr
pixel

Nytt: Jag har lagt till så att en sida kan sättas att vara Publik ifrån vänstermenyn. Den läggs då till längst ner i den valda menysektionen. Exempel på sådana tillagda sidor kan ni se på kileNets webbplats (snyggt jobbat, Göran).

Buggfix: Underkataloger kunde man tyvärr lägga i varandra så att man till slut inte kunde nå någon utav de inblandade katalogerna... detta skall nu vara fixat.

Att tänka på vid domännamnsregistrering

OM ni använder föreningens BikReg-sidor som fullständig föreningshemsida så kan ni skaffa er ett eget domännamn och se till att det pekar mot 80.73.61.9 (dvs, samma dator som www.slarti.se pekar mot idag). Ni måste även höra av er till mig så kan jag fixa till i servern så att den vet vad som skall visas när besökarna når vår server med ert domännamn i URL'en!

Tyvärr har jag sett två fall hittills (www.bikreg.se och www.kilenet.se) där domänregistreringen utförts utav ett företag som har pekat adressen mot en utav sina egna datorer och sedan därifrån gör en så kallad omlänkning. Skaffa ABSOLUT INTE något sådant skräp! De två nämnda adresserna kommer att fixas till så de kanske funkar när du läser detta!? Hursomhelst, dessa vederstyggliga omlänkningar erbjuds oftast i två smaker:

  1. Ren omlänkning som innebär att adressen ändras ifrån ert eget domännamn till något helt annat (såsom www.bikreg.se uppför sig just nu). När man besöker er domän och lägger ett bokmärke dit så kommer man alltså att lägga bokmärket till en annan domän än eran! Mycket troligt är dessutom att andra webbplatser som lägger en länk emot er också kommer att luras så at de lägger upp en länk emot den felaktiga adressen. Om man sedan måste flytta vår server (t ex ifrån min dator till BIKs framtida server) så finns det helt plötsligt en massa länkar och bokmärken som pekar helt fel!
  2. Dold omlänkning där adressen inte ändras. Problemet här är att adressen i webbläsarens url-fält inte ändrar på sig när man väljer en undersida på webbplatsen vilket gör att besökarna inte kan bokmärka sidor som de förväntar sig. Mycket förvirrande och irriterande för besökaren! Dessutom kan inte andra webbplatser länka mot era undersidor, vilket är önskvärt eftersom det hjälper er att få fler besökare!

Domäner skall registreras hos NIC.se i er förenings namn! En registrering görs via ett NIC.se-ombud. NIC.se håller reda på vilken namnserver (DNS) som kan svara på frågor angående ert domännamn. I den utpekade DNS'en skall ert domännamn peka mot maskinen som jag nämnde tidigare. Ett domännamn kostar endast 150:- om året hos NIC.se! Ombudet vill så klart ha en uppläggningsavgift (engångs), och ifall de tillhandahåller DNS'en åt er så kanske de vill ha en mindre årsersättning för den också. För en föreningen är detta SMÅPENGAR, så avhåll er ifrån alla fantastiska GRATIS-erbjudanden! Det finns ett uttryck som är värt lite eftertanke: Det finns ingen gratis lunch!

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 9 Jul 2006
pixel
bl br
tlUtökad webbplats
tr
pixel

BikReg skall alldeles strax få en egen domänadress (den är registrerad, men tyvärr ännu felaktigt upplagd utav företaget som håller i det hela). Jag passar hursomhelst på att utöka start-sidan till att bli en egen liten webbplats! Här kommer K-Net och BIK kunna logga in och få del utav de uppgifter ifrån föreningarna som angår dem (inga fler, så klart! ;). Denna webbplatsen kommer också att kunna fungera som ett slags nav för oss övriga föreningar så vi enkelt kan se vad som händer i grannföreningarna.

Som vanligt har jag inte haft tid med att pyssla så mycket med färg och fason, men däremot så skall det tekniska vara okej!

   Ha det gott! 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Torsdag 6 Jul 2006
pixel
blbr
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 3paged_next_offSistapaged_last_off
pixel
bl
blbpixelbrb
br
 
tlpixeltr
pixel pixel
pixel
Föreningar27
Medlemmar3790
pixel
blpixelbr